کدینگ حسابداری یکی از اساسی ترین و ابتدایی ترین کارهایی است که یک حسابدار باید از ابتدای امر به آن مسلط باشد. این کار به نوعی اساس و پایه حسابداری است، چون اگر به درستی انجام نشود هم واحد حسابداری و هم شرکت مربوطه دچار مشکلات عدیده و فراوان خواهند شد. به طوری که حتی صورت های مالی را نیز تحت شعاع قرار خواهد داد.
ما در این مقاله سعی کرده ایم با توضیحات بیشتر به این امر مهم بپردازیم، پس تا آخر این مقاله با دروسا حساب همراه باشید.
همان طور که می دانید هر واحد تجاری رویدادهای مالی مختص به نوع فعالیت های خود را دارد و حسابداران این واحدهای تجاری برای نظم بخشیدن به این رویدادهای مالی باید دستهبندیهای خاصی را رعایت کنند. که یکی از این امور برای نظم بخشیدن به حساب ها می باشد.
به عبارت ساده تر کدینگ یعنی مجموعهای از کدگذاری ها (دسته بندی ها) روی حساب ها با توجه به نوع و فعالیت هر واحد تجاری.
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که اگر در حسابداری مکانیزه عملیات کدینگ انجام نمیشد، به چه مشکلاتی برخورد میکردیم؟ چقدر برای پیدا کردن یک سند حسابداری باید زمان صرف میکردیم؟
و بسیاری پرسشهای دیگری از این دست…
پس برای اینکه متوجه سطح اهمیت کدینگ در حسابداری شویم باید بدانیم که چه نقشی در حسابداری دارد. که در اینجا به اختصار به آنها اشاره می کنیم:
پس همانطور که قابل درک می باشد:
کدینگها در حسابداری باعث نظم بخشیدن و سرعت دادن به انجام کلیه امور حسابداری در راستای رعایت معادله حسابداری و چرخه حسابداری خواهد شد.
کدینگ ها انواع مختلفی دارند که به 4 مورد آن اشاره می نماییم.
در این نوع کدینگ حسابها به وسیله اعداد به صورت سریالی (پشت سرهم ) کدگذاری می گردند.
این روش تقریباً ساده ترین نوع کدینگ میباشد، یعنی در آن از حروف اول هر مجموعه حساب برای مشخص کردن کد آنها استفاده می شود. به عنوان مثال: حساب های بستانکار به عنوان ح _ب کدگذاری می گردد.
این روش یکی از کاربردی ترین و رایج ترین و در عین حال منطقی ترین کدینگهای حسابداری میباشد و تقریباً ترکیبی از روش متوالی و حفظی است و با استفاده از این روش انواع مختلف حساب ها را بدون محدودیت میتوان کدگذاری کرد.
در این روش کدها فقط به یک حساب تعلق میگیرد و این نوع کد گذاری فقط برای یک دوره مالی کاربرد دارد.
در این روش کدگذاری تخصیص اعداد را می توان به نوعی یک قرارداد استاندارد در نظر گرفته یعنی هر عدد معرف نوعی خاص از حسابها و زیرگروه هایش خواهد بود.
کدینگهای حسابداری در ابتدا با پیروی از اصول حسابداری تهیه می گردد اما نحوه ایجاد و ساختار طراحی آن در هر واحد تجاری به عوامل مختلف مانند نوع فعالیت واحد مربوطه، کنترلها و …. بستگی دارد.
حسابها در سطح گروه با توجه به اصول حسابداری و با پیروی از معادله حسابداری از هم تفکیک میشوند و همان حساب ها (اصولاً) به صورت شاخه ای (درخت واره) به زیرگروه های خود تقسیم (کدگذاری) می گردند.
نمونهای از کدینگ در حسابداری به صورت ساده:
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید امیدواریم که این بخش از کدینگ حسابداری برای شما مثمرثمر بوده باشد.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM