یکی از مهمترین اموری که بعد از ثبت شرکت باید انجام شود، پلمپ دفاتر قانونی میباشد که کلیه اشخاص حقوقی (شرکتها) و اشخاص حقیقی (گروه اول مشاغل) جزو مشمولین این قانون هستند و جهت قانونی کردن فعالیت های مالی خود باید پلمپ دفاتر قانونی را انجام دهند.
دفاتری که باید پلمب شوند چه دفاتری هستند؟ از طریق چه سازمانی باید پلمپ دفاتر انجام شود؟ آیا پلمپ دفاتر مهلت قانونی دارد؟ پلمپ نکردن دفاتر قانونی عواقب قانونی به همراه دارد؟
در این مقاله تلاش میکنیم به سوالاتی که در بالا مطرح شده پاسخ دهیم و خواندن این مقاله را به کلیه مشمولین این قانون، حسابداران، مدیران مالی و صاحبان کسب و کارهای تجاری پیشنهاد می کنیم.
با دروسا حساب تا پایان این مقاله همراه باشید.
برطبق ماده ۶ قانون تجارت، کلیه اشخاص حقوقی (شرکتها) و اشخاص حقیقی (گروه اول مشاغل) بعد از ثبت شرکت خود جهت اظهار درآمدها و هزینههای خود (عملیات مالی) به پلمپ دفاتر نیاز دارند.
در ماده ۶ قانون تجارت به دفاتر موضوع این قانون اشاره شده است:
اما معمولاً دفتر روزنامه و دفتر کل برای کلیه کسب و کار ها اجباری است.
همانطور که قبلا اشاره شد، طبق توضیح ماده ۷ قانون تجارت دفتر روزنامه دفتری است که باید کلیه معاملات و فعالیتهای واحد تجاری به صورت روزانه در آن ثبت گردد و دفتر کل طبق توضیح ماده ۸ قانون تجارت دفتری است که، باید کلیه معاملات حداقل هفته ای یک بار از دفتر روزنامه استخراج و به دفتر کل منتقل گردد.
و همینطور بر اساس ماده ۱۱ قانون تجارت دفاتر مذکور (عموماً دفتر روزنامه و دفتر کل) میبایست توسط ادارات ثبت مهر و امضا و پلمپ شوند.
پس دفاتر قانونی شامل (عموماً) دفتر روزنامه و کل و در بعضی موارد شامل دفتر دارایی و کپیه میباشند که تمامی صفحات این دفاتر توسط ادارات مربوطه پلمپ میشوند و تعداد صفحات این دفاتر مطابق با کارکرد (درخواست واحد مربوطه) ۵۰ برگی، ۱۰۰ برگی و یا ۱۵۰ برگی یا بیشتر خواهد بود.
پلمپ دفاتر قانونی برای شفافیت روند و فعالیت های مالی و به منظور جلوگیری از تحریف، سوء استفاده، دستگاه کاری و اعمال جریمه انجام میگیرد.
جهت اخذ دفاتر پلمپ شده در هر سال باید سال قبل از آن (قبل از شروع سال مالی جدید)، اقدام به دریافت دفاتر پلمپ شده نمود. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال ۱۴۰۱ تا آخر اسفند ماه سال ۱۴۰۰ باید اقدام نمود.
نکته) برخلاف تصور عموم ،حتی شرکتهایی (مشمولین) که کارکرد و فعالیت مالی نداشته اند نیز از این قانون مستثنی نیستند، بلکه باید این دفاتر را اخذ و به صورت سفید و نانویس به مراجع مربوطه (دارایی) تسلیم نمایند.
در ماده ۱۳ قانون تجارت صراحتاً اشاره شده که تاجر (مودی) باید دفاتر را ختم هر سالی، حداقل تا ده سال نگهداری کند و همینطور بر طبق ماده ۳۴ قانون ارزش افزوده، مودیان مشمول مکلفند دفاتر و مدارک مذکور را به مدت ۱۰ سال بعد از سال مالی مربوطه نگهداری نمایند و در صورت نیاز به ماموران مالیاتی ارائه دهند.
با مراجعه به سایت irsherkat.ssaa.ir و تکمیل فرم های مربوطه میتوانید درخواست پلمپ دفاتر خود را انجام دهید.
مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفاتر (اشخاص حقیقی):
مدارک مورد نیاز برای پلمپ دفاتر (اشخاص حقوقی):
بر طبق ماده ۱۹۳ قانون مالیاتهای مستقیم مودیانی که مشمول این قانون هستند در صورت عدم ارائه دفاتر مشمول جریمهای معادل ۲۰ درصد مالیات متعلق خواهد شد.
نتیجه گیری :
شرکتها و اشخاص مشمول برای معتبر کردن و قانونی کردن فعالیتهای خود باید پس از ثبت شرکت، دفاتر قانونی خود را اخذ نمایند و بعد از آن کلیه عملیات و رویدادهای مالی خود را در دفاتر مربوطه منعکس نمایند. عدم پلمپدفاتر بسیار مهم است چنانچه قانونگذار جریمه ای ۲۰ درصدی از مالیات متعلقه را برای آن در نظر گرفته است. پس بارعایت موارد و مواعد قانونی این مبحث می توانید از بروز جرایم و مشکلات آتی آن جلوگیری به عمل آورید.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM