همانطور که میدانید صورت های مالی مجموعه ای خلاصه شده، از عملکرد کلی یک واحد تجاری می باشد. اما همیشه بخشی از این گزارشات در هر مجموعهای ،کاربردی تر از بقیه گزارشات می باشد. صورتهای مالی انواع مختلف دارند، که ما در این مقاله به پرکاربردترین صورت مالی اشاره کردیم.
تا انتهای این مقاله همراه دروسا حساب باشید.
قبلا به تجزیه و تحلیل صورته های مالی پرداخته ایم و نکات مهم آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
صورتهای مالی به مجموعه گزارشاتی گفته میشود که از عملکرد واحد تجاری مربوطه در بازه تاریخی مشخص ،تهیه میشود.
بر طبق بند ۸ استاندارد حسابداری شماره ۱:
صورتهای مالی ، ارائه ساختار یافته وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد تجاری است . هدف صورتهای مالی ، ارائه اطلاعاتی درباره وضعیت مالی ، عملکرد مالی و جریانهای نقـدى واحــد تجاری است که برای تصمیم گیریهای اقتصادی طیف گسترده ای از استفاده کنندگان مفید باشـد همچنین ، صورتهای مالی نتایج مباشرت مدیریت نسبت به منابعی که به آن سپرده شده است را نشان می دهد.
بر طبق بند ۹ استاندارد حسابداری شماره ۱( ارائه صورتهای مالی) اجزای صورت های مالی به صورت زیر دسته بندی شده است:
نکته_ برای تهیه و گزارش دهی هر یک از صورتهای مالی بهتر است قبل از تهیه ، استاندارد حسابداری شماره ۱ (تجدید نظر شده) را مطالعه بفرمایید.
در این قسمت قصد داریم دو مورد از پرکاربردترین صورتهای مالی را بررسی کنیم و در آخر نمونه های عکسی صورت مالی را ارائه میدهیم.
یا ترازنامه یا بیلان که نشان دهنده معادله حسابداری (دارایی= بدهی +سرمایه) می باشد. ترازنامه و صورت وضعیت مالی به دو قسمت تقسیم میشود داراییها و اقلامی که در کدینگ در زیرگروه داراییها هستند در سمت راست قرار میگیرند و بدهی ها و سرمایه که در قسمت چپ قرار می گیرند و شامل اقلامی هستند که در کدینگ حسابداری در زیر گروه آنها جایی میگیرند.
نکته_ترازنامه یکی از صورت های مالی مهم واحد تجاری می باشد که در یک زمان خاص، وضعیت عملکرد واحد مربوطه را نشان میدهد. و به جرأت میتوان گفت یکی از پرکاربردترین ابزاری است که جهت تجزیه تحلیل واحدهای تجاری به افراد کمک می کند.
یکی از پرکاربردترین صورت مالی ، صورت سود و زیان می باشد .صورت سود و زیان و صورت وضعیت مالی در کنار هم می تواند به شما کمک کند که روند عملکرد واحد تجاری مربوطه را به راحتی تحلیل کنید و به نوعی این دو گزارش مکمل هم هستند.
اجزای تشکیل دهنده صورت سود و زیان، درامدهاو هزینه ها می باشند در واقع تمام منابع درآمدی (فروش و خدمات و….) از هزینههای واحد تجاری (بهای تمام شده، هزینه اجاره محل، هزینه توزیع و فروش و….) کسر میشود اگر درآمد از هزینهها بیشتر باشد حاصل سود است در غیر این صورت حاصل زیان می باشد.
اما نکته که بسیار حائز اهمیت می باشد این است که باید به تمام جزئیات و زیرگروه های حسابهای درآمد و هزینه تسلط داشت.
کلام آخر
تمام امور مالی و حسابداری شرکت ها و واحدهای تجاری باید تحت قالب صورتهای مالی تلخیص و جمعبندی شوند اما قبل از آن باید با پرکاربردترین صورت مالی آشنا شوید به این منظور بهتر است در ابتدای کار استاندارد حسابداری شماره ۱ را مطالعه نمایید.
برای تسلط بیشتر به تهیه صورت های مالی و تجزیه و تحلیل آنها می توانید از مشاوره تیم دروسا حساب و حتی کلاسهای آموزشی خصوصی ما بهره مند شوید و نکته مهم دیگری که باید بدانیم این است که استاندارد حسابداری شماره ۱ در سال ۱۳۹۷ تجدید نظر شده و الزامات این استاندارد حسابداری برای صورت های مالی که از تاریخ ابتدای ۱۳۹۸ و بعد از آن انجام میشوند، لازم الاجراست.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM