فردی که متقاضی شغل حسابداری است باید بداند وظایف حسابدار در آن سازمان چیست ؟ البته لازم به توضیح است که حسابداری سطوح مختلفی دارد .
در واقع هر فردی بعد از این که رزومه خود را برای شرکت یا واحد تجاری ارسال کرد و پس از اینکه در مصاحبه شغلی مورد تایید قرار گرفت، باید بداند که شرح وظایفی که در آن شغل از ایشان انتظار میرود که انجام دهد، چیست؟
آیا وظایف محول شده در حد توان مهارت های وی می باشد ؟
با دروساحساب تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به شرح وظیفه حسابدارن بپردازیم.
همانطور که گفته شد، حسابداران هم از این مقوله جدا نیستند به عنوان مثال از لحاظ دانش و تجربه و سطوح مسئولیت به صورت کلی به شکل زیر دسته بندی می شوند:
نکته_ این دسته بندی با توجه به آیین نامه های استخدامی و پرسنلی و چارت های سازمانی شرکت ها و نیز با توجه به سطح دانش و مدرک تحصیلی افراد و مهارت هایشان انجام می شود.
بسیاری از شرکت ها همراه با قرارداد شرح وظایف شغل مورد نظر را هم به صورت مکتوب در اختیار فرد قرار میدهند تا فرد حدود وظایف و اختیارات خود را بدانند.
همانطور که میدانید حسابداری به شاخههایی بسیاری تقسیم میشود؛ مانند حسابداری خزانه، حسابداری انبار ،حسابداری فروش و غیره که هر یک از این موارد مسئولیت ها و وظایف محوله مخصوص به خود را دارند اما منظور ما در این مقاله از وظایف حسابداری ، وظایف ” واحد حسابداری “می باشد.
۱. وظایف روزانه و عادی
اموری که (تقریباً ابتدایی) هر حسابدار باید به صورت روتین و روزمره بتواند آن را انجام دهد مانند انجام امور دفترداری و بایگانی و ثبت هزینه های روزمره
۲. وظایف تکنیکی
وقتی یک حسابدار به تمام جنبه های فعالیت شرکت خود و نیز اصول حسابداری واقف میشود، میتواند با تجزیه و تحلیل روند ها ،اطلاعاتی را تهیه کند که منجر به بهبود انجام امور میشود.
به عنوان مثال با تجزیه تحلیل درآمدها و هزینهها میتواند نقایص و هدررفت ها را شناسایی کند و راهکاری ارائه دهد که منجر به بالارفتن سود باشد از دیگر وظایف تکنیکی حسابداران میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
کمک به بودجه بندی مطلوب و تهیه آمار و اطلاعات در موجودی های انبار به تفکیک و راهکار برای کم شدن ضایعات و تسریع رویه فروش، تهیه گزارشات به صورت هفتگی و مقایسه آن با بودجه تعیین شده و کشف انحرافات و…
نکته_ این وظیفه مستلزم درک درست از رابطه علت و معلولی داده ها می باشد.
۳. وظایف ماهرانه
این وظیفه شامل تصمیم گیری و گزارشگری میباشد که این نوع وظیفه مستلزم قدرت بالای حسابدار در مهارت تجزیه و تحلیل صورتهای مالی می باشد.
۴. وظایف پژوهشی
همانطور که می دانید بسیاری از قوانین و مقررات سازمان امور مالیاتی و بیمه و سازمان تامین اجتماعی همیشه دستخوش تغییرات هستند از این رو یکی از وظایف مهم حسابداران به روز کردن این اطلاعات می باشد تا بدین وسیله از اطلاعات و سیستم ها و روش های جدید و قوانین جدید آگاهی پیدا کرده و وظایف محوله را از جزئی ترین تا کلی ترین به درستی انجام دهد.
۵. وظایف در قبال مدیران
یک حسابدار می تواند از طریق تعامل با مدیران و هیئت مدیره بسیاری از امور را در تبادل با آنها به درستی انجام دهد. به عنوان مثال همکاری بامدیر عامل جهت تهیه اوراق و مدارک مالی واداری ،تهیه مدارک برای مجامع ،استقرار سیستم های کنترلی داخلی و اموری که از لحاظ سیاست های مالی و مالیاتی به نفع شرکت باشد.
سخن آخر
هر حسابدار میداند که باید به نسبت حقوق و مزایایی که دریافت می کند، مسئولیت و وظایفی را به عهده بگیرد که حتماً این موضوع را هم باید در نظر بگیرید که این” وظایف حسابدار”را باید با توجه به دانش و مهارت های خود به عهده بگیرد نه بیشتر. و باعث صدمه به واحد تجاری نشود.
بهتر است بدانیم که اگر یک حسابدار وظایف خود را به درستی انجام ندهد شرکت را دچار جرایم سنگین و زیان های غیر قابل جبران خواهد کرد پس بر روی وظایف پژوهشی خود و به روز کردن دانش ومهارت های خود تلاش کنید و همیشه به عنوان یک حسابدار ،تقویمی از آنچه باید در موارد مقرر انجام دهید به همراه داشته باشید.
نمونه ای تقویم حسابداری فروردین ماه 1401
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM