شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که هنگامی که برگ تشخیص واحد تجاری تان به شما ابلاغ گردیده ،از دیدن مالیات تشخیصی خود ناراضی بوده اید و به دنبال راهی برای تعدیل یا اثبات مالیات ابرازی خود بوده اید.اما آیا راهی وجود دارد ؟آیا می توان اداره مالیاتی را متقاعد کرد که آنچه شما در اظهارنامه خود ابراز کرده اید صحیح بوده و کم و کاستی نداشته؟ آیا تا به حال اصطلاح لایحه نویسی مالیاتی را شنیده اید؟
اگر شما در حوزه امور مالیاتی نیاز به فردی حاذق دارید ،شرکت دروسا حساب با انجام کلیه امور مالیاتی به شما کمک می کند تا تمامی مراحل مالیاتی از انجام خدمات مالی تا لایحه نویسی و طی مراحل دادرسی را به درستی انجام دهید.
با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
زمانی که برگ تشخیص مالیاتی به مودی ابلاغ میشود اگر مودی مالیات تشخیصی را قبول نداشته باشد بر طبق ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم میتواند ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ با ارائه مدارک و دلایل کتباً تقاضای رسیدگی مجدد نماید و در مقابل مسئول مربوطه اداره مالیاتی موظف است درخواست مودی مربوطه را ثبت نماید.
ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ مراجعه مودی (تاریخ اعتراض )به موضوع رسیدگی کند اگر دلایل کافی بود نظر وی را قبول کند و موارد را در ظهر برگ تشخیص منعکس کند و مورد تایید (امضای) مودی و مسئولین قرار دهد و همین طور در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز به این مورد اشاره شده است. (اصل ۳۴ واصل ۱۵۹ قانون اساسی)
_پس مودی اگر به مالیات تشخیصی خود اعتراض داشته باشد با توجه به مواعد ذکر شده در قانون مالیاتهای مستقیم حق دارد با در دست داشتن مدارک و مستندات و دلایل کافی و یا با بهره گیری از وکلا و حسابداران مالیاتی خبره ،نسبت به تعدیل و رسیدگی مجدد اعتراض (شکایت) کند.
یکی از مهمترین روش ها و ابزارهایی که به وسیله آن می توان از حقوق خود دفاع کرد ، لایحه نویسی میباشد.
لایحه متن و نوشتاری است (یا اعتراضی است) که مودی به دادگاه مربوطه خود تقدیم میکند.
اما آیا هر لایحهای که نوشته میشود میتواند پروسه را با موفقیت طی کند در این زمینه باید نکاتی را رعایت کند که ما به اختصار به ۱۰ مورد از آن ها اشاره می کنیم:
۱ _با درخواست مطالعه پرونده مالیاتی خود، از نحوه رسیدگی و گزارش رسیدگی برگ تشخیص خود یک رونوشت اخذ کنید.
۲_ گزارش رسیدگی را با اظهار نامه ارسالی و صورتهای مالی خود تطبیق دهید.
۳ _اگر مغایرت و خطایی در رسیدگی مشاهده کردید از تمام دلایل و مستندات کپی تهیه کنید.
۴_ با توجه به اینکه مسئولان رسیدگی در هیئت های مالیاتی پرونده های بسیاری برای بررسی دارند باید سعی کنید لایحه خود را مختصر و مفید تهیه کنید.
۵_ موردی که باید از آن دفاع کنید را حتماً با قید شماره مواد قانونی و یا بخشنامه و یا دستورالعمل و آیین نامه و …. ذکر کنید.( به عبارت ساده سندیت داشته باشد) و همچنین یک کپی از بخشنامه ها و آیین نامه ها و … کپی بگیرید و در پیوست لایحه مالیاتی خود قرار دهید.
۶_ به نگارش متن و ادبیات آن دقت کنید از نوشتن جملات عامیانه خودداری کنید .متن را به صورت اداری و حقوقی تهیه کنید.
۷_ پیوست ها و مستنداتی که به انضمام لایحه خود قرار میدهید را به ترتیب و با پشت نمره به پیوست کنید.
۸ _به ترتیب توضیحات و بندهای لایحه مالیاتی خود دقت کنید در ابتدا مشکل را شرح دهید و دفاع خود را مطرح کنید و در آخر نیز خواسته خود را به صورت خلاصه بنویسید.(حاشیه روی نکنید)
۹_ هر قدر هم که فکر می کنید در حق شما اجحاف شده یا مالیات شما اشتباه محاسبه شده در تحریر لایحه مالیاتی خود از حیطه ادب خارج نشوید.
۱۰ _سعی کنید به آخرین تغییرات قوانین مالیاتی اشراف داشته باشید کما اینکه به وسیله این تغییرات قوانین بتوانید به راحتی از حقوق خود دفاع کنید.
در انتها برای نوشتن یک لایحه مالیاتی خوب و کارآمد باید به قوانین و مقررات و آخرین تغییرات آنها به خوبی آشنا باشید. همینطور لایحه نویسی نیاز به مهارت و تجربه بسیاری دارد که شما می توانید با شرکت در کلاسهای آموزشی دادرسی مالیاتی و لایحه نویسی مالیاتی شرکت دروسا حساب به این مهارت دست پیدا کنید.
برای تسلط بیشتر شما به این مهم نمونه ای از یه لایحه مالیاتی در انتهای این مقاله قرارداده ایم.
اداره محترم امور مالياتي …………
موضوع:
درخواست رسيدگي مجدد ماليات عملكرد سال ……….(موضوع ماده ۲۳۸ ق.م.م)
باسلام
احتراما؛ با عنايت به برگ تشخيص عملكرد سالx
(به شماره …مورخ … /…../…..)و نظر به دريافت مباني تشخيص به استحضار ميرساند موردی در برگ تشخيص به شرح ذيل لحاظ نگرديده كه مستدعي است دستور فرمایيد در صورت امكان، مجدداً مورد رسيدگي قرارگيرد.
_مبلغ …….. میلیون ریال از هزینههای استهلاک ساختمان شرکت مورد قبول قرار نگرفته، حال آنکه ملک مذکور بنام شرکت وتحت تملک شرکت بوده وبعنوان دفتر مرکزی از آن استفاده میشود و نیز موارد مربوط به استاندارد حسابداری شماره ۱۱ تماما رعایت گردیده. طبق این توضیح به پیوست سند ملک مذکور به همراه صورت ریز دارایی ثابت شرکت ونیز محاسبات استهلاک طبق ماده ۱۴۹قانون مالیاتهای مستقیم به آن سازمان محترم ارایه میگردد.
خواهشمند است با توجه به انطباق مورد مذکور با مواد قانونی (بپویست) دستور تجديد رسيدگي صادر نمایید و مساعدت لازم را مبذول فرمایید.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM