شناخت فاکتور رسمی در زندگی روزمره از بسیاری از جرایم مالیاتی میتواند جلوگیری کند اما قبل از آن که فاکتورهای رسمی را بشناسیم باید ماهیت اینکه فاکتور چیست را بدانیم.
لذا دروسا حساب تمام تلاش خود را در جهت آشنایی شما با این امر را نموده است.
به صورتحساب میان خریدار و فروشنده که نشان میدهد چه چیزی خریداری و فروخته شده را فاکتور میگویند که به عنوان سند منبع برای حسابداری کسب کار ها استفاده میشوند.
فاکتورها به ما کمک میکنند تا به سرعت لیست دقیقی از تمام فعالیت های مربوط به یک فاکتور خاص از جمله تمام پرداخت ها، سود / زیان، یادداشت های اعتباری / بدهکاری و تخفیف ها را شناسایی و مرور کنید.
فاکتور ابزاری ارزشمند برای حسابداری است که هم به فروشنده و هم به خریدار کمک می کند تا پرداخت ها و مبالغ بدهی خود را پیگیری کنند.
به هر فاکتوری که زمان پرداخت هزینه کالا یا خدمات ارائه شده توسط مشتری، برای پیگیری فروش، خدمات مالیاتی، ثبت درآمد کسب کار برای پرونده مالیاتی، درخواست پرداخت به موقع از مشتریان و … تحویل داده میشود که مورد تایید اداره دارایی و امور اقتصاد باشد و بر اساس آن تنظیم شده باشد و دارای مهر و امضا طرفین باشد را فاکتور رسمی مینامند که میتواند به هر شکلی (بر روی کاغذ ،سیستمی و حتی دست نویس) باشد.
برای فاکتور های رسمی مالیات بر ارزش افزوده ای هم در نظر گرفته شده که خریدار باید آن را بپردازد.
فاکتور هر محصول باید خود محصول و یا نوع خدمات ارائه شده را توصیف کند همینطور هزینه هر کالا یا خدمات جداگانه باید لحاظ شود، مبلغ مشمول مالیات برای محصولات یا خدمات باید لحاظ شود و کل مبلغ پرداختی باید به وضوح در فاکتور درج شود.
به طور کلی پنج مشخصه ثابت هست که تمام فاکتورهای رسمی باید آن را دارا باشند :
هر فاکتور باید دارای یک شناسه منحصر به فرد مانند شماره فاکتور، شماره سفارش خرید یا شماره مرجع باشد تا آن را از بقیه فاکتورهای فروشنده متمایز کند.
هر فاکتور باید به وضوح نام فروشنده و اطلاعات تماس را نشان دهد تا اطمینان حاصل شود که مشتری می تواند برای هرگونه سؤال با آن تماس بگیرد و همچنین دارای شماره شناسنامه، کد ملی و کد پستی دو طرف قرارداد برای اطمینان از قانونی بودن سند دارا باشد.
در فاکتور رسمی باید اطلاعات تمام آنچه که خریداری و یا فروخته میشود به طور کامل و با جزئیات درج گردد و همینطور کسر هرگونه تخفیفاتی که بر هزینه کل اعمال گردیده و اضافه شدن هزینه های مالیات و عوارض به هزینه های کل را نیز باید در فاکتورهای رسمی ذکر کنیم.
مهر و امضا طرفین قرارداد یکی دیگر از لازمه های فاکتور های رسمی است و باید فاقد هر گونه خط خوردگی یا هر عاملی که مانع تشخیص درست امضا شود باشد.
تاریخ ارسال فاکتور برای اطمینان از پرداخت به موقع باید درج شود و همینطور ثبت تاریخ ارائه خدمات یا تاریخ فروش می تواند به ساده سازی فهرست نویسی کمک کند.
در فاکتورهای رسمی فاکتور باید مورد تاییدیه اداره دارایی باشد و باید بر اساس ضوابط آن پیش رود و کاملا قانونی است درحالی که فاکتورهای صوری غیر قانونی بوده و مجازات کیفری دارد.
امروزه راه جدید برای فرار مالیاتی و انواع حساب سازی ها شده است که این فاکتور از طرف سازمان امور مالیات به راحتی از فاکتورهای رسمی تشخیص داده میشود و مجازات مورد نظر بر فرد اعمال کننده اعمال میشود.
کلام آخر
هر فاکتوری که دارای تاییدیه اداره دارایی باشد را فاکتور رسمی مینامیم . فاکتور رسمی برای شرکت ها و سازمان ها ضروری میباشد و هر بنگاهی که مشمول مالیات است نیز لازمه استفاده از فاکتور های رسمی را دارد .
شرکت خدمات دروساحساب با انجام هرگونه خدمات مالی و حسابداری جهت انجام مراحل تغییرات و دیگر امور شرکت شما، با کادری مجرب در خدمت شما میباشد.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM
6 Comments
خیلی عالی و کاربردی دستتون درد نکنه
ممنون از توجه و همراهی شما
خود فاکتور صوری چجوری تشخیص داده میشه؟
سلام و عرض ادب مشخصات فروشنده را میتوانید در سایت evat چک کنید و به عبارتی ببینید که آیا فروشنده واقعی هست یا خیر.
ممنون
ممنون از شما