یکی از عباراتی که شاید بارها آن را شنیده باشید شرکت دانش بنیان می باشد. اما مفهوم دقیق دانش بنیان به عنوان یک پدیده نسبتاً جدید چیست؟
شرکت های دانش بنیان چه شرکتهایی هستند؟ این شرکتها چه قوانینی دارند؟ آیا شرکتهای دانشبنیان نسبت به دیگر شرکتها مزایایی دارند؟ تیم دروسا حساب در این مقاله قصد دارد شما را با مفهوم شرکت های دانش بنیان و ویژگی های شرکت های دانش بنیان و نکات مهم آن آشنا سازد.
بهتر است بدانید؛ شرکت دروسا حساب با تجربه طولانی در جهت انجام خدمات ویژه شرکت های دانش بنیان، آماده هرگونه مشاوره و انجام خدمات به شما عزیزان می باشد.
شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که علم و دانش و فناوری قسمت جدایی ناپذیر از دارایی آنها می باشد.
در تاریخ ۱۳۸۹/۰۸/۰۵ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات در ۱۳ ماده تصویب شد و در تاریخ ۱۳۸۹/۰۸/۳۰ ابلاغ گردید.
شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.
تبصره- شرکت های دولتی، مؤسسات ونهادهای عمومی غیر دولتی و نیز شرکت ها و مؤسساتی که بیش از پنجاه درصد از مالکیت آنها متعلق به شرکت های دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد، مشمول حمایت های این قانون نیستند.
یکی از بارزترین ویژگیهای این شرکتها این است که زمین یا ابزار خاصی ندارند ولی نیروهای(نیروهای انسانی) آنها با ایده های جدید و سطح علمی بالا اطلاعاتی را در اختیار دارند که باعث کسب درآمد و حتی باعث تملک معنوی و یا ثبت اختراعات میشوند.
بر طبق آیین نامه اجرایی ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان ،این شرکت ها شامل دسته بندی زیر میباشند:
دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی قبل نیستند یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی قبلی نیستند، یا حداقل یک کالا و یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولید با فناوری درسطح این ایین نامه را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط به دارا بودن همه معیارهای ماده شماره ۱، ساخته و ارایه کنند، بصورت شرکت نوپا نوع یک تایید میشوند.
دارای اظهارنامه مالیاتی سال مالی قبل نیستند یا دارای درآمد عملیاتی در اظهارنامه مالیاتی سال مالی قبلی نیستند، اگر حداقل یک کالا یا خدمت یا فرآیند تولید یا تجهیز تولید» با فناوری در سطح ۲ این آیین نامه را حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی و مشروط و منوط به دارا بودن همه معیارهای ماده شماره یک، ساخته و ارائه کنند، به شکل شرکت نوپا نوع دو تایید میگردند.
در اظهارنامه سال مالی قبل درآمد عملیاتی دارند، اگر حداقل ۲۵٪ این درآمد، حاصل از فروش کالاها یا خدمات با فناوری در سطح یک و دارای همه معیارهای ماده شماره یک باشد، به صورت شرکت تولیدی نوع یک تایید میگردند.
در اظهارنامه سال مالی قبل دارای درآمد عملیاتی هستند و نیز با دارا بودن یکی از شرایط بندهای ۶-۱ و یا ۶-۲، بشکل شرکت تولیدی نوع دو تایید میگردند.
برطبق قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان (مصوب ۱۳۸۹/۰۸/۰۵):
کلام آخر
شرکت های متمرکز بر دانش با توجه به مزایا و حمایتهای دولتی زیادی که از آنها می شود فرصت بسیار خوبی برای ایده ها و طرح ها و داشته های علمی افراد می باشد.
از شرکتهای بسیار موفق دانش بنیان می توان به آسان پرداخت پرشین، همکاران سیستم و نوآوران فن آوازه اشاره کرد که با پیگیری ایده و طرح و دانش خود و استفاده از فناوری روز بسیار موفق بودند.
باید بدانیم در کنار ایده و طرح و فناوری شما، مشاوران توانمند در حوزه مالی نیز باید حضور داشته باشند.
تیم دروسا حساب با توجه به تجربیات فراوان خود، می تواند شما را در تاسیس و رشد شرکت دانش بنیان همراهی نماید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM