بسیاری از مردم گمان میکنند بین شغل حسابداری و دفترداری تفاوتی وجود ندارد اما بهتر است بدانیم گرچه شغل حسابداری و شغل دفترداری لازمه هر کسب و کاری میباشد واین دو شغل هم پوشانی دارند ولی این دو مقوله با هم متفاوت هستند.
همانگونه که در مقاله های قبلی در مورد تفاوت حسابداری و حسابرسی توضیح دهیم این مبحث نیر همانند آن می باشد. پس برای درک بهتر تفاوت شغل حسابداری و دفترداری بهتر است از گام اول به تعریف این دو بپردازیم.
در این مقاله سعی داریم شما را با مفهوم دقیق حسابداری و دفترداری و نیز تفاوت های اساسی این دو آشنا سازیم با دروساحساب همراه باشید .
دفترداری به فرآیندی اطلاق میشود که برخی از روند و مراحل اولیه حسابداری را انجام می دهد. (یعنی به عنوان بخشی یا جزئی از حسابداری هستند) از مهمترین مواردی که دفترداران انجام میدهند ثبت مبادلات و دادهها و اطلاعات مالی می باشد. که این مرحله جزو اولین مراحل حسابداری به شمار میرود و این ثبت معاملات و دادههای یک امر روزانه و مستمر می باشد.
نکته_ در سازمانها و واحدهای تجاری کوچک عملیات گزارشگری و …توسط دفترداران انجام میشود.
شغل دفترداری و حسابداری از جنبه های مختلف با هم تفاوت دارد که در اینجا به برخی از این موارد اشاره میکنیم:
۱) از لحاظ تحصیلات حسابداری :
شغل حسابداری به دلیل ارائه گزارشات و تجزیه و تحلیل و تفسیر آنها نیازمند مدرک تحصیلی مرتبط دانشگاهی می باشد چون در دانشگاه مباحث و دروسی مانند مدیریت مالی، میانه ۱ و میانه ۲ استانداردها و قوانین و … تدریس می شود اما در شغل دفترداری به علت انجام مباحث ابتدایی حسابداری نیازمند تحصیلات مرتبط دانشگاهی نمی باشند و حتی گذراندن دوره های حسابداری و آموزش های پایه کافی می باشد.
۲) از لحاظ جایگاه شغلی:
در چارت های سازمانی جایگاه حسابداران و مدیران مالی بعد از مدیران اصلی و بالاتر از دفترداران قرار دارد. این نشان دهنده مسئولیت و توانایی و نیز میزان حقوق دریافتی آنها می باشد.
۳) از لحاظ وظایف :
جمع آوری مدارک و اطلاعات مالی تنظیم و صدور اسناد حسابداری و دریافت تایید و انتقال اسناد به نرم افزارهای حسابداری ،ایجاد بایگانی منظم و منسجم متشکل از اسناد حسابداری ،قراردادها آییننامهها و غیره از وظایف عمده دفترداران می باشد.
اما وظایف حسابداران؛ بررسی و کنترل اسناد و مدارک برپایه رعایت قوانین ، استاندارد ها، تهیه گزارشات و ترازهای ماهیانه، انجام مغایرت های بانکی و غیر حقوق و دستمزد و … می باشد.
در آخر دفترداری شغلی است که صورتی سنتی از حسابداری را نشان میدهد. اما طبق آن چه که قبل تر گفتیم دفترداری شغلی است که نیازمند تحصیلات آکادمیک نیست اما حسابداران بر مبنای وظایف و مسئولیتهای محوله باید حتما تحصیلات دانشگاهی داشته باشند و باید دانش خود را به روز کند.
باید بدانیم که
دفترداران زمینه کار حسابداران را مهیا میکنند و با انجام دادن امور ابتدایی حسابداری، روند حسابداری را تسریع میکنند.
اگر قصد دارید یک دفتردار موفق و حتی یک حسابدار موفق باشید می توانید در کلاس های آموزشی دروسا حساب در تمام سطوح شرکت کنید و اگر قصد استخدام دارید می توانید به لینک استخدام در سایت ما مراجعه کنید.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM