شاید افراد با واژههای حسابداری و حسابرسی بسیار برخورد داشته باشند اما بسیاری از مردم با تفاوت حسابداری و حسابرسی آشنا نیستند و در ذهن بسیاری این فرض وجود دارد که هر حسابداری میتواند بدوا حسابرسی را هم انجام دهد.
ممکن است واژه حسابداری و حسابرسی از لحاظ ظاهری خیلی شبیه به هم باشند و حتی بسیاری از افراد از این دو واژه با یک مفهوم استفاده کند اما هر کدام معنا و مفهوم مستقل و حتی کارایی منحصر به فرد خود را دارد برای درک بهتر این تفاوت بین حسابداری و حسابرسی باید با تعریف حسابداری و تعریف حسابرسی به صورت جداگانه آشنا شویم.
با دروساحساب تا انتهای این مقاله مهم همراه باشید.
حسابرسی فرایندی است که در آن صحت اطلاعات و گزارشاتی که حسابدارات آنهارا تهیه و ارائه نمودند را بررسی میکند و در نهایت بررسی های خود را تحت عنوان گزارشات حسابرسی ارائه میکند.
و همانطو ر که میدانید حسابداری فرایندی است که عموماً به صورت جاری و روزانه به جمعآوری و ثبت و تلخیص و … داده های مالی میپردازد و در نهایت دادههای مربوطه را به صورت گزارشات شفاف ارائه می کند.
۱) از لحاظ تعریف (موضوع):
همانطور که قبلا هم گفتیم حسابرسی کار اجرایی است که همه روزه به جمعآوری وثبت و خلاصه کردن و تهیه گزارشات می انجامد اما حسابرسی فرایندی است که به بررسی “صحت” اطلاعات تهیه شده توسط حسابداران میانجامد.
۲) از لحاظ زمان و چرخه کاری :
حسابداری عملیاتی است که اصولا به صورت روزانه و مداوم انجام میشود اما حسابرسی عملیاتی است که پس از تهیه صورتهای مالی توسط حسابرسان و اصولا به صورت سالانه انجام می شود. یعنی شروع عملیات حسابرسی مصادف است با زمان تهیه صورتهای مالی واتمام انجام کار حسابداران. به عبارت بهتر حسابرسی یک فرایند موقت و دوره ای می باشد.
۳) از لحاظ توانایی:
برای انجام امور حسابداری داشتن توانایی های تحلیلی و عملیاتی بسیار مهم می باشد اما برای انجام امور حسابرسی داشتن توانایی های تحقیقی و تحلیلی از اهمیت بالایی برخوردار است.
۴) از لحاظ گزارش:
حسابداران اصولاً در پایان سال مالی گزارش صورتهای مالی خود را ارائه میکند در صورتی که حسابرسان پس از بررسی صورتهای مالی که حسابداران ارائه کردهاند گزارش خود را مبنی بر مجاز بودن و مورد تایید بودن (صحت) ارائه میدهد .حسابرسی یک شغل نظارتی و تحقیقی است.
۵) از لحاظ یادگیری:
حسابداران نیازی به یادگیری مباحث حسابرسی ندارند اما یک حسابرس باید به تمام تخصصها و استانداردهای حسابرسی مسلط باشد.
۶) از لحاظ مسئولیت :
مسولیت تهیه صورتهای مالی به عهده هیئت مدیره شرکت یا واحد تجاری می باشد ولی مسئولیت حسابرسی بسته به اظهار نظری که نسبت به صورتهای مالی میکنند، میباشد .
کلام آخر:
در این مقاله سعی کردیم که به بررسی تفاوت حسابداری و حسابرسی بپردازیم .درست است که بین حسابداری و حسابرسی تفاوتهایی وجود دارد اما بهتر است بدانیم که این دو مقوله مکمل هم هستند یعنی حسابداران باید با نظم خود باعث ثبات یک مجموعه شود و گزارشات صحیحی را ارائه دهد و حسابرسان نیز با بررسی صورتهای مالی نسبت به تایید و ایجاد راهکارهای موثر تر اقدام کنند.
شرکت حسابداری دروسا حساب با انجام مشاوره و انجام هرگونه خدمات مالی و حسابرسی با تیمی متشکل از حسابرسان و حسابداران زبده، می تواند این دو مهم را برای شما آسان سازد و برای انجام مشاوره در تمام زمینه های مالی و خدمات حسابرسی می توانید با کلیک بر لینک زیر با ما در تماس باشید:
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM