در هر کسب و کاری فروش یکی از مهم ترین ارکان فعالیت تجاری محسوب می شود و اگر تاریخچه حسابداری را هم بررسی کنید متوجه خواهید شد که نزدیک ترین مبحث به مبحث فروش ،تخفیفات فروش می باشد. تخفیف به معنی عامیانه، کم کردن قسمتی از ( فی) قیمت کالا می باشد. از لحاظ حسابداری این مفهوم صحیح می باشد اما حسابداران می دانند که علاوه بر مفهوم تخفیفات باید به روند و انواع تخفیفات در حسابداری و شیوه انجام هر یک نیز دقت کنند.
تا پایان این مقاله همراه دروساحساب باشید تا به انواع تخفیفات و مفهوم آن بپردازیم!
تخفیف عبارتی عامیانه در داد وستدها ومبادلات می باشد که به معنی کاهش مبلغ پرداختی خرید یک کالا ویا خدمات است که هم مورد قبول فروشنده هم مورد قبول و خریدار (توافق)باشد و در نهایت خریدار مبلغ کمتری را نسبت به قیمت اولیه کالای مورد نظر می پردازد.
تخفیف ها انواع متفاوتی دارند که به آن میپردازیم:
هر شرکتی برای فروش بالاتر و بیشتر اجناس خود در بازار رقابتی استراتژی و طرحهای ونقشه های خاص خود را دارد یکی از این استراتژی ها تخفیف دادن به کسانی است که حجم بالاتری از اجناس را خریداری می کند. مثلا خریدارانی که بیش از ۱۰۰ عدد از کالای x را خریداری کنند از ۳۰ % تخفیف برخوردار خواهند شد.
چون فعالیت های مالی به بهای تمام شده در دفاتر ثبت می شوند این نوع تخفیف در دفاتر ثبت نمی شود.
یعنی در هنگام داد و ستد ومبادله خریدار از فروشنده طلب ودرخواست تخفیف می کند تا بتواند مبلغ کمتری را بپردازد .در اصطلاح عامیانه به این عمل چانه زنی می گویند. این نوع تخفیف در دفاتر ثبت نمی شود.
گاهی خریدار پس از دریافت کالای خریداری شده متوجه ایراد وعیبی در کالا می شود و یااینکه کالای خریداری شده با نمونه اصلی مطابقت ندارد. در این زمان یا کالا عودت می شود (برگشت داده میشود) و یا از همان کالا استفاده می شود ولی در قبال این عیب و عدم تطابق (ایراد)از فروشنده تخفیف گرفته می شود.
این رویداد در دفاتر خریدار به صورت ذیل ثبت می شود:
_ در زمان انجام معامله :
خرید کالا **
حسابهای پرداختنی **
_ در زمان دریافت تخفیف (به علت نقص کالا ):
حساب های پرداختنی **
برگشت از خرید وتخفیفات **
همیشه فروشنده ها در معاملات نسیه تمایل دارند زودتر از موعد مقرر طلب خود را دریافت کنند (دریافت زودتر نقدینگی) به همین دلیل امتیازات خاصی برای خریدارانی که بدهی خود را زودتر تسویه کنند، قائل میشوند. که به این امتیازات (تخفیفها)، تخفیفات نقدی میگویند .
سه روش برای ثبت تخفیفات نقدی وجود دارد:
هر زمان تخفیف اعطا شود ،ثبت آن هم اعمال می شود.(ثبت حسابداری آن انجام میشود)
در این روش فرض بر این است که بدهکاران بدهیهای خود را در موعد وزمان مقرر پرداخت میکنند پس در همان ابتدا تخفیفات اعمال میشود .اگر خریداران از تخفیفات استفاده کنند به صورت خودکار اعمال می شود و در غیر این صورت تخفیفات لحاظ شده به عنوان تخفیفات استفاده نشده برگشت داده می شود و به نوعی درامد شناسایی می گردد.
این روش ترکیبی از دو روش قبلی می باشد که در این روش حساب های دریافتنی ناخالص اما فروش خالص ثبت میگردد و اختلاف این دو حساب در حسابی به نام “ذخیره تخفیفات نقدی فروش” بستانکار میشود. اگر از تخفیفات استفاده شود، حساب ذخیره بدهکار و اگر تخفیفات استفاده نشود حساب ذخیره بدهکار و معادل آن تخفیفات استفاده نشده، بستانکار خواهد شد.
کلام آخر
هر حسابدار باید با جزئیات مفاهیم حسابداری آشنا باشد. تخفیفات در حسابداری نیز یکی از مفاهیم بسیار مهم وکاربردی می باشد که ما در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع تخفیفات در حسابداری وثبت های ان اشنا سازیم
برای تسلط بیشتر در امور وجزییات حسابداری می توانید از دوره های آموزشی دروسا حساب استفاده نمایید.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM