حتما تا حالا اسم بیمه تکمیلی به گوش شما خورده است.
بی شک بالاترین نعمت سلامتی است وما برای حفظ این نعمت همیشه تلاشهای بسیاری انجام میدهیم مثل تغذیه سالم ،رعایت نکات ایمنی ،رعایت نکات بهداشتی و…اما بسیاری از مواقع علاوه بر رعایت تمامی این نکات، بیماری و حوادث و سوانحی برای افراد پیش میآید که باعث آسیب های روحی و جسمی و خسارات اقتصادی سنگین خواهد شد.
حتی فکر کردن به این موضوع که اگر افراد پول کافی برای هزینههای درمان نداشته باشند نیز دردآور است. پس بهتر است به منظور آسایش خاطر چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ روحی به فکر نوعی از بیمه باشیم که این خدمات را در آینده برای ما مهیا سازد.
به همین خاطر دروسا حساب این مقاله را به بیمه تکمیلی اختصاص داده است تا آن را شناخته و با انواع و تفاوت های آن اشنا شویم.
خدمات درمانی و بیمه تامین اجتماعی، بیمه های اصلی محسوب میشوند اما بیمه تکمیلی همانگونه که از نامش پیداست نوعی بیمه تکمیل کننده است به منظور جبران هزینههای درمانی مازاد (بر بیمه های اصلی) افراد.
با توجه به گران بودن انواع هزینه های درمانی این نوع از بیمه به صورت نوعی آینده نگری به شما کمک میکند که هزینههای کمتری پرداخت نمایید.
این بیمه شامل 3 نوع، بیمه انفرادی، بیمه گروهی و بیمه خانواده می شود که یک به یک به هر یک از آنان میپردازیم.
در این نوع فرد می تواند خود را به صورت انفرادی بیمه کنند. لازم به توضیح است که بیمه انفرادی پوشش گسترده تر و کیفیت بالاتری نسبت به بقیه انواع بیمه دارد.
بسیاری از کارفرمایان علاوه بر اینکه کارکنان خود را بیمه اجباری می کنند آنها را تحت پوشش این نوع بیمه نیز قرار میدهند این نوع بیمه عموماً مختص کارفرمایانی است که همه کارگران خود را بیمه اجباری کردهاند.
از محدودیتهای این نوع بیمه میتوان به حد نصاب بودن تعداد کارمندان اشاره کرد.
افراد بیمه شده در این نوع بیمه میتوانند علاوه بر خودشان تمامی اعضای خانواده شان را نیز بدون هیچ محدودیتی تحت پوشش بیمه قرار دهند.
پوشش های این نوع از بیمه در درمان تعهداتی هستند که بیمهگر متعهد است در قبال بیمه گذار به صورت کامل و صحیح انجام دهد .
از پوشش های بیمه های تکمیلی (با توجه به شرایط و نوع قرارداد و …) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. تفاوت در نوع رابطه بین مشتری و شرکت های بیمه
در بیمه تامین اجتماعی نوع بیمه، اجباری است. یعنی کارفرما موظف است ، کارگران را بیمه کند و به تبع آن کارگران از شرایط بیمه تامین اجتماعی استفاده میکنند. اما در بیمه تکمیلی قراردادی که بین مشتری و شرکت بیمه بسته میشود، تعیین کننده است و این عمل کاملا اختیاری است.
2. تفاوت در نوع پوشش ها
برخلاف بیمه تامین اجتماعی که پوشش درمانی یکسانی برای کلیه بیمهشدگان دارد، در بیمه تکمیلی تعهدات، بر مبنای قرارداد و توافقات انجام می شود.
۳. تفاوت در دوره انتظار
در بیمه تامین اجتماعی اجباری دوره انتظاری برای جراحی و …در نظر گرفته نشده اما در بیمه تکمیلی برای برخی پوشش ها مانند جراحیها دوره انتظار قید شده است.
۴. تفاوت در استفاده از مزایای بیمه
در بیمه تامین اجتماعی به محض اینکه کارفرمایان کارگران را بیمه کند، کارگران (مادامیکه حق بیمه شان پرداخت گردد) می توانند از مزایای بیمه درمانی تامین اجتماعی استفاده کند.
در صورتی که در بیمه تکمیلی باید قرارداد منعقد شود و حق بیمه آنان نیز پرداخت گردد تا بیمه شدگان بتوانند از مزایای قید شده استفاده کنند و همچنین لازم به توضیح است که ۹ درصد ارزش افزوده نیز در قراردادها منظور می گردد.
کلام آخر:
در این مقاله به بیمه تکمیلی، انواع آن و تفاوت آن با بیمه اجتماعی پرداختیم پرداختیم.
امیدواریم که این مطالب برای شماهم مفید واقع شده باشد.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM