در این مقاله قصد داریم به بخشنامه افزایش حقوق کارگران در سال 1399 بپردازیم و به نکات ضروری آن اشاره نماییم.
با دروسا حساب تا انتهای این مقاله خبری همراه باشید.
با توجه به بخشنامه ی فوق و مصوبات شورای عالی کار، توجه به چند نکته ضرورت دارد:
1- با توجه به اینکه در برخی از شرکت ها، عدد سنوات خدمت هر سال کارگران در سال افزایش، به حساب خاصی برده می شد و در فیش حقوق به عنوان پایه سنوات درج و به پایه حقوق اضافه نمی گردید، کلیه محاسبات اضافه کاری و فوق العاده ماموریت و شب کاری و… بر مبنای پایه حقوق آن شخص محاسبه میشد که این موضوع همواره مورد اختلاف کارگران و کارفرمایان می گردید.
با صدور این بخشنامه، موارد فوق رفع و تعیین تکلیف گردید که نتیجه آن به نفع کارگران می شود. با این وجود، در بسیاری از شرکت ها، این روش اجرایی نمی شد و پایه سنوات هرساله به حقوق پایه همان سال اضافه می گردید و حتی در شرکت های نوع اول، سنوات خدمت، پاداش، عیدی و مرخصی استفاده نشده ی هرکارگر، در پایان سال با پایه حقوقِ بدون اعمال سنوات مزد سالانه، محاسبه می شد که با تصویب این قانون، تمامی موارد مذکور به سود کارگران خواهد بود.
2- با تصویب این بخشنامه، در چندین مورد از اطلاع رسانی های شورای عالی کار و وزرات کار تاکید شده است که از اول تیرماه 1399 باید این مصوبه اعمال گردد.
چون برخی از بخشنامه های وزرات کار در سال های گذشته مانند حق مسکن و یا بخشنامه های حقوقی ک دیرتر از ابتدای سال جدید صادر میشد، عطف به ماسبق می گردید و از ابتدای فروردین کارفرما موظف به اعمال می شد و به مابه التفاوت حقوق گذشته را در ماه جاری تامین و پرداخت می کرد اما این بار چون بخشنامه ی حقوق، ابتدای سال صادر شد و در ادامه شامل یک اصلاحیه گردیده است، پس اعمال آن از تاریخ 1399/4/31 قانونی بوده و به گذشته ارتباط نخواهد داشت.
3- این بخشنامه جدا از بخشنامه ی حق مسکن سال 1399 می باشد که مورد تصویب شورای عالی کار قرار گرفته ولی هنوز به تصویب هیئت وزیران نرسیده است و پس از تصویب هیئت وزیران معمولا از فروردین قابل اعمال در حقوق کارکنان خواهد بود که باید منتظر تایید هیئت وزیران بود.
4- نکته ی مهم که مورد اعتراض کارفرمایان بوده این موضوع است که فقط افزایش 21 درصدی و 26 درصدی نبوده و این تغییرات دامنه ی وسیع تری از جمله هزینه ی بیمه ی تامین اجتماعی و بن و حق اولاد و سایر مزایا و حقوق را در برمیگرد و باعث بالارفتن هزینه های حقوق و قیمت تمام شدهی آن خواهد شد.
5- اما نکته ی دیگری که مغفول واقع شده است، سقف معافیت مالیاتی کارکنان و کارمندان می باشد که این افزایش باتوجه به مشمولیت همه ی موارد حقوق(به جز ماموریت و مرخصی منقضی نشده) در مزایای مشمولیت مالیات و ثابت ماندن سقف معافیت مالیاتی، مالیات بیشتری شامل کارگران خواهد شد.
از طرفی همانطور که حق بیمه سهم کارفرما بیشتر می شود، بنابراین حق بیمه سهم کارگر هم بیشتر خواهد شد و درآمد دولت از افزایش حقوق کارگران بخش خصوصی که سهل الوصول ترین مالیات و درآمد می باشد بیشتر می گردد.
در پایان بخشنامه افزایش حقوق کارگران در سال 1399 مذکور به پیوست قابل مشاهده و دانلود می باشد.
برای دانلود بخشنامه اینجا کلیک کنید
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM