در جوامع بشری برای دفاع از حقوق شاغلین در قانون کار قوانین مشخصی ذکر شده که پیروی آن از سوی کارفرمایان جزء الزامات می باشد تا حقوق افراد رعایت شود.همچنین بیمه رکن اصلی آن می باشد که توسط سازمان تامین اجتماعی وضع شده در نهایت به بازنشستگی ختم می شود.
دروساحساب دراین مقاله قصد داریم شما را با تعریف بازنشستگی، شرایط و انواع بازنشستگی آشنا کنیم.
گاهی شاغلین به دلیل کهولت سن، بیماری و از کارافتادگی از ادامه کار انصراف می دهند و یا بر اساس سابقه کاری بعد از مدت زمانی که سازمان تامین اجتماعی تعیین کرده قرارداد کاری شان خاتمه پیدا می کند و از انجام کار معاف می شوند که به عنوان فرد بازنشسته شناخته می شوند و می تواند تا آخر عمر خود از خدمات بازنشستگی استفاده کنند.
حتی بعد از فوت فرد از بین خانواده او اشخاصی که از سوی سازمان شرایط لازم را دارند می توانند از آن خدمات استفاده کنند.
برای دریافت مشاوره و خدمات حسابداری میتوانید با شماره های ذیل با دروسا حساب در تماس باشید:
021-65833359
طبق ماده 76 قانون تامین اجتماعی، سازمان زمانی می تواند با درخواست بازنشستهگی افراد موافقت کند که سن مردان 60 سال و زنان 55 سال باشد و 20 سال حق بیمه برای خود واریز کرده باشند.
همچنین افراد با توجه به سن، جنسیت، سال های پرداخت حق بیمه و سختی کار مورد ارزیابی قرارمی گیرند.
در این قسمت با انواع بازنشستگی اشنا میشویم:
بر اساس تبصره 1 ماده 76 قانون بازنشستگی، اگر مردان 50 سا ل و زنان 45 سال و 30 سال هم حق بیمه پرداخت کرده باشند می توانند بازنشسته شوند و از خدمات بازنشستگی استفاده کنند.
طبق تبصره3 ماده 76 قانون بازنشستگی، اگر فردی 35 سال حق بیمه پرداخت کرده باشد بدون توجه به سن می تواند بازنشسته شود.
با توجه به تبصره 2 ماده 76 قانون بازنشستگی، کارهایی که متناسب با شاغلین نبوده و افراد در آن دچار فشار جسمی و روحی شده اند را می توان جزء مشاغل سخت و زیان آور نام برد، طبق قانون فرد با 20 سال سابقه پی در پی و یا 25 سال سابقه نامتوالی می تواند بازنشسته شود، همچنین هر یک سال سابقه بیمه برای این دسته از مشاغل یک و نیم سال در نظر گرفته می شود.
تبصره 4 ماده 76 قانون بازنشستگی بیان گر آن است که، زنان شاغل درسن 42 سالگی اگر 20 سال سابقه کار داشته باشند می توانند بازنشسته شوند و از خدمات 20 روز حقوق در ماه استفاده کنند.
شاغلین مرد اگر 50 سال و زن 45 سال سن داشته باشند و 20 سال حق بیمه پرداخت کرده باشند می توانند بازنشسته شوند، همچنین جانبازانی که بین 20% تا 40% نقص عضو هستن 3 تا 6 و جانبازانی که 40% یا بیشتر که از کارافتاده شده اند 6 تا 10 سال به سوابق بیمه آنها اضافه می شود.
مردان با 50 سال و زنان با 45 سال سن و با 20 سال سابقه می توانند بازنشسته شوند و اگر معلولیت آن ها بیشتر باشد طبق قانون می توانند سابقه بیمه کمتری داشته باشند.
شاغلین مرد حداکثر تا سن 65 سال و زن تا 60 سال می توانند بازنشسته شوند، همچنین کارفرمایان می توانند برای این افراد که 5 سال بیشتر از سن بازنشستگی شان مشغول به کار بوده اند درخواست بازنشستگی کنند.
طبق قانون بودجه سال 91، افراد می توانند با سابقه بیمه کمتر از 20 سال نیز بازنشسته شوند، اگر مردان با 60 سال و زنان با 55 سال سن حداقل 10 سال برای خود حق بیمه پرداخت کرده باشند می توانند با دریافتی 10 روز در ماه بازنشسته و از خدمات بازنشستگی استفاده کنند، حتی اگر افراد کمتر از 10 سال ( مثلا 6 سال) سابقه بیمه داشته باشند می توانند سابقه آن 4 سال را از سازمان خریداری کنند تا از دریافت خدمات 10 روز در ماه استفاده کنند.
کلام آخر
با وضع قانون پرداخت بیمه و پیروی کارفرمایان از آن، سوابق کاری برای افراد در سازمان ثبت می شود و افراد حتی با سابقه کمتر می توانند درخواسست بازنشستگی کنند و از خدمات مستمری بگیری استفاده کنند، که باعث ایجاد انگیزه در شاغلین و پیشرفت جامع می شود.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM