مالیات مبلغی است که به موجب قانون توسط سازمان دولتی، جهت تأمین مخارج مختلف عمومی از مالیات دهنده اخذ می گردد و یکی از بزرگترین منابع دولتها در سراسر جهان جهت تامین هزینههای عمومی و رفاهی می باشد. آیا میدانید انواع مالیات به چند دسته تقسیم می شود؟
آیا همه افراد جامعه ملزم به پرداخت مالیات هستند؟
برای پاسخ به سوالاتی از این دست لطفاً تا انتهای مقاله با دروسا حساب همراه باشید.
همانطور که پیشتر گفته شد مالیات مبلغی بلاعوض است که دولتها برای تامین مخارج و هزینههای مختلف خود از مردم اخذ میکنند و بر طبق شواهد اولین مالیات شناخته شده در جهان، توسط مصریان باستان و در حدود سه هزار سال قبل از میلاد صورت گرفته است.
امروزه در هر کشوری بنا بر سیاستهای حکومتهای وقت، نحوه تعیین مالیات و شیوههای دریافت و مصارف آن متفاوت میباشد و در کشور ما نیز مالیاتها انواع مختلفی دارند ولی به صورت کلی به صورت زیر تقسیم بندی می شود:
همانگونه که از نام این نوع مالیات پیداست مالیاتی است که مستقیما از درآمد یا دارایی اشخاص(حقیقی و حقوقی) دریافت میشود. مالیات مستقیم خود به صورت زیر تقسیم بندی میشود:
در این قسمت میخواهیم انواع مالیات بردرآمد را برای شم توضیح دهیم:
مالیاتی است از محل درآمد اشخاص حقیقی که به مشاغل تجاری مشغول هستند، دریافت میشود.
این نوع از مالیات از درآمد اجاره افراد اخذ میگردد. نکته: نقل و انتقال املاک نیز مشمول مالیات می باشد.
هرفردی که برای کسی کار میکند باید از حقوق خود این نوع مالیات را (توسط کارفرما) پرداخت نماید.
این نوع مالیات از مجموع درآمدهای شرکت ها و واحدهای تجاری و نیز از محل درآمدهای ناشی از فعالیت های انتفاعی اشخاص حقوقی که از منابع گوناگون در ایران یا خارج از کشورمان ایران تحصیل شدهاند اخذ می گردد.
این نوع مالیات از محل درآمد نقدی یا غیرنقدی که اشخاص(چه حقیقی و چه حقوقی) به صورت بلاعوض و یا از طریق معاملات محاباتی یا تحت عنوان جوایز و یا به هر صورتی به این طرق تحصیل نموده اند، دریافت می گردد.
یکی از انواع مالیات در ایران است که در حال حاضر، به هیچ درآمد حاصل از فعالیتهای کشاورزی مالیات تعلق نمیگیرد.
این نوع مالیات به دو دسته تقسیم می شوند:
این نوع مالیات زمانی ایجاد میشود که بر روی اسناد و مدارک، جهت رسمیت بخشیدن و لازم الاجرا شدن، تمبر الصاق یا ابطال میشود.
مالیات بر ارث بر تمام دارایی های متوفی(هم منقول و هم غیرمنقول) تعلق میگیرد. یعنی قبل از اینکه ورثه اموال متوفی را بین خود تقسیم کنند باید مالیات بر ارث آن دارایی را بپردازند.
در ادامه بررسی انواع مالیات بر خلاف مالیات مستقیم که مستقیماً از دارایی و درآمد افراد اخذ میشود، مالیات غیر مستقیم به صورت نامحسوس بر روی انواع کالا و خدمات وضع می گردد و بدین ترتیب از مصرف کننده نهایی(که مشخص نیست چه شخصی باشد) مالیات مربوطه دریافت میشود و از ویژگیهای آن قابلیت انتقال زیاد آن میباشد و عمدتاً به صورت زیر دسته بندی می شود:
مالیات بر مصرف، مالیاتی میباشد که مصرفکنندگان نهایی کالاهایی خاص، آن را پرداخت میکند. یعنی هنگامی که مصرف کنندهء این نوع کالای خاص، هزینه آن را پرداخت می کند، به صورت نامحسوس قیمت کالا را به علاوه مالیات آن میپردازد. در کشور ما یکی از معروفترین این کالاها(( دخانیات)) می باشد.
این نوع مالیات در اصطلاح همان تعرفههای گمرکی میباشد. به عبارت ساده تر حقوق و عوارض گمرکی همان مالیاتی است که هر کشور بر صادرات و واردات کالاهای گوناگون وضع میکند و شرایط و قوانین در این مالیات تابع سیاست کلی بازرگانی و اقتصاد کلان کشور ها می باشد و با توجه به شرایطی مانند وزن و حجم و …تعیین و اخذ می گردد.
ارزش افزوده به تفاوت بین ارزش کالا و خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده، در یک زمان مشخص گفته می شود.
مالیات بر ارزش افزوده مانند مالیات بر مصرف میباشد یعنی توسط مصرف کننده نهایی پرداخت می گردد و این مالیات را در مراحل مختلف میتوان به محصول یا خدمات (تولید واردات و توزیع و…) اضافه و اخذ نمود.
و در آخر امیدواریم مطالبی که تیم دروسا حساب در این مورد برای شما تهیه کرده است برایتان مفید بوده باشد.
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM