صاحبان کسب وکار در هر زمینه ی شغلی همواره با ریسک های مالی مواجه هستند و در صورتی که نتوانند با آن ها مقابله کنند با ضررهای مالی روبرو می شوند. در حرفه حسابداری نیز یک حسابرس خبره با استفاده از گزارش های مالی جامع که توسط حسابداران تهیه شده، تلاش می کنند ریسک در حسابرسی را از بین ببرند.
دروساحساب دراین مقاله قصد دارد شما را با تعریف ریسک در حسابرسی، انواع ریسک در شرکت های حسابرسی و تعریف آن ها آشنا نماید.
حسابرسان داخلی در شرکت های حسابرسی، گزارش های مالی که توسط حسابداران تهیه شده را مورد بررسی قرار می دهند. در صورتی که حسابرس خبره نباشد و محتوای گزارش را متوجه نشود نمی توانند ایرادات موجود در گزارش را برطرف کند که در نهایت متحمل ضرر به شرکت می شود. در علم حسابرسی، یک حسابدار خبره ریسک در حسابرسی را مشخص می کند و گزارش های مالی را جزء به جزء مورد بررسی قرار می دهد.
در این نوع از حسابرسی با توجه به اینکه گزارشات مالی کامل بوده و هیچ نقصی ندارند، ولی حسابرس نظری می دهد که درست نبوده و باعث می شود روند کار دچار مشکل شود و علاوه بر اینکه سازمان را فریب می دهد، درستکاری و تجربه کاری او نیز زیر سوال می رود.
در این نوع از حسابرسی گزارشات مالی کامل نبوده و نقص هایی دارند که کاملا مشهود هستند ولی حسابرس این نوع ایرادات را در نظر نمی گیرد و آن ها را تایید می کند که مشخص می شود آن حسابرس خبره نبوده و توانایی و دانش لازم برای این شغل را ندارد.
در هر حیطه ای ابتدا همه ی ریسک های آن شغل یا فعالیت را مشخص می کنند. به طور کلی هر شغل و یا فعالیتی سود یا زیان را به همراه دارد که در نهایت همه شامل ریسک پذیری می شوند.
مانند خریدن ملک، انتخاب شغل و یا حساب های بانکی. درست است که پول در حساب بلوکه شده و سرمایه در گردش نیست ولی باز هم دچار ریسک می شوند.
با انتشار گزارشات درست و واقعی این امکان فراهم می شود که حسابرس با استفاده از این اطلاعات، حسابرسی دقیقی انجام دهد و سود یا زیان آن شغل را هم مشخص کند که باعث می شود ریسک در حسابرسی را کاهش دهد و مدیران و شرکاء شرکت با توجه به این گزارشات صحیح می توانند برنامه ریزی دقیق و درستی برای شرکت انجام دهند و از خطرات احتمالی که شرکت را تحدید می کند جلو گیری کنند.
بعضی مواقع حسابرس دقت کافی را برای بررسی گزارش ها ندارد و یا از تجربه لازم برخوردار نیست که باعث می شود نتواند کار خودش را به درستی انجام دهد و ایراداتی که در گزارش ها بودند باقی بمانند که در نتیجه باعث می شود ریسک در حسابرسی بالا رود، این سهل انگاری از طرف حسابرس باعث بروز مشکلاتی می شود که آن را ریسک عدم کشف می گویند.
در حرفه حسابداری، یک حسابرس خبره با استفاده از دانش و تجربه خود و بررسی گزارشات مالی یک شرکت می توانند ضرر و زیان آن شغل را مشخص کنند و ریسک در حسابرسی را از بین ببرد.
این مورد باعث می شود مدیران و شرکاء راحت تر بتوانند تصمیمات لازم را در زمینه ادامه فعالیت شرکت و گسترش آن اتخاذ کنند در نتیجه این کار منجر به پیشرفت کسب وکارها می شود.
برای آگاهی در زمینه ریسک در حسابرسی و تبعات آن برای شرکت ها و انجام خدمات حسابداری و مالیاتی می توانید با شماره های زیل با دروسا حساب در تماس باشید:
021-65833359
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM