از زمانی که هیئت استانداردهای حسابداری زیر نظر سازمان حسابرسی، قوانینی با عنوان استاندارد حسابداری را تهیه و به تصویب رساند، رعایت و پیروی از آن ها توسط سرمایه گزاران، شرکت ها و علی الخصوص بانک ها در تهیه صورت های مالی لازم الاجرا گردید تا در نهایت حسابرس بتواند با بررسی گزارشات کامل و شفافی که آن ها در هر دوره مالی ارائه می دهند، اظهارنظر کند که صورت های مالی طبق اصول استاندارها تهیه شده اند یا خیر.
دروساحساب دراین مقاله قصد دارد شما را با تعریف استاندارد های حسابداری و چند نمونه مهم از آن و نحوه تدوین استانداردهای حسابداری آشنا نماید.
حسابداری در واقع سیستمی است که در آن به بررسی معاملات مالی یک شرکت، سازمان یا یک تجارت می پردازند و بعد از تجزیه و تحلیل داده ها و جمع بندی، اطلاعات آن را ثبت می کنند.
سپس در قالب گزارش به مدیران مربوطه ارائه می دهند تا آن ها راحت تر از شرایط مالی خود با خبر شوند.
فرمول محاسبه حسابداری: دارایی= بدهی + سرمایه
در حرفه حسابداری باید از اصول، استاندارد ها و رویه های مشترک استفاده شود که استاندارد حسابداری نامیده می شود که پایه و اساس حسابداری محسوب می شوند و توسط هیئت استاندارد حسابرسی در 42 بند مهم تهیه و تدوین شده اند، و حسابداران در کل کشور با رعایت این قوانین و مقررات گزارش های شفاف و یکسانی از صورت های مالی واحد تجاری که شامل دارایی ها، بدهی ها، درآمدها و حقوق صاحبان سهام هستند تهیه و ارائه می دهند.
همچنین چند مورد از استاندارد حسابداری اعم از شماره 19، 20، 36، 37، 41 در سال 1401 تغییر پیدا کرده اند.
نکته:
در سال های اخیر جامعه حسابداری کشور، استانداردهای حسابداری را بر مبنای استانداردهای بین المللی حسابداری تهیه و رعایت آن را در صورت های مالی لازم الاجرا دانسته است.
کلام آخر:
آگاهی در زمینه استانداردهای حسابداری توسط یک حسابدار خبره موجب افزایش درآمد برای او نسبت به سایر حسابدارانی که اطلاعات زیادی ندارند می شود.
علاوه بر آن رعایت این استانداردها در سیاست های اقتصادی و مالی کشور تاثیر بسیاری می گذارند.
برای کسب آگاهی در زمینه استانداردهای حسابداری و مشاوره در زمینه خدمات مالی و حسابداری، با شماره های زیر در تماس باشید:
021-65833359
021-65833369
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
راه های ارتباطی
COMPANY 2022 © ALL RIGHTS RESERVED. DESIGN BY DEROSATEAM